Фестиваль дуетів «Весняний вернісаж»

21 Бер

7 березня у Великій залі ДМШ № 5 відбувся фестиваль дуетів. Захід мав на меті показати можливості виконання музичних творів у парах. Звучання дуету відмінне від сольного тим, що набуває нових відтінків, стає різноманітнішим та дає учасникам нове відчуття колективного виконання. Вступне слово промовила заступник директора Лідія Алейнікова, наголосивши на важливості подібного формату для набуття необхідних для музиканта навичок парного виконання.
У концерті прозвучали класичні, народні та сучасні мелодії, музика з кінофільмів та відомі пісні у виконанні фортепіанних, вокальних, гітарних та інших дуетів як з залученням гри на однакових, так і на різних музичних інструментах, а також у форматі вокально-інструментального звучання. Участь взяли дуети у складі учнів: Влад Кузьмов і Луїза Іванчук (керівник – Олексій Ходінов, концертмейстер – Анна Євлампієва), Аліса Докаліна та Микола Кваша (педагог – Тетяна Кравченко, концертмейстер – Світлана Базилевська), учні педагога Валентини Проскурякової Анна Філатова і Мар’яна Чубинідзе та Кароліна і Максим Багрянцеві, Анна-Марія Литвинова та Марія Сидоренко (педагог – Алла Дзялик), учні педагога Наталії Пашкової Єгор і Дар’я Томеві, Катерина і Єлизавета Єльникові та Нихат Хамедов і Єлизавета Циркіна, Масуме і Гуру Мустафаєві (педагоги – Євгенія Биховська і Наталія Пашкова), під керівництвом педагога Валерії Галиької та концертмейстера Ірини Бурик виступили дуети Марії Константинової з Кирилом Співачевським та з Віолою Кондратюк, Марія Чугреєва та Марія Таран (педагог – Олена Смирна, концертмейстер – Олена Границя), Маріам та Анастасія Чочуа (педагог – Світлана Жданова, концертмейстер – Ірина Пінчук), Дмитро Тимохін і Надія Рудич (керівники – Олена Пицан і Наталія Амстибовська, концертмейстер – Аліна Тимощук), Михайло Ряполов і Аріна Рибак (педагог – Алла Діанова, концертмейстер – Анна Ревуцька), Ярослава Косилова і Тимур Нурієв (педагог – Ольга Савенко), Артем і Олексій Федорови (педагог – Віктор Майстренко), Марк Ряполов і Олександр Окунев (педагог – Максим Плющенко), Аркадій і Богдан Белашови (педагог – Алла Дзялик), Вадим Озеров і Арсеній Жар (педагог – Кирило Тимофєєв, концертмейстер – Дар’я Шепелева), Аліса Кватирук і Юлія Качанова (педагог – Алла Дзялик), Ангеліна Дмитрікова і Богдан Шеметов (педагоги – Алла Дзялик та Олена Зеленська), Ніка Руденко та Емма Шелудько (педагог – Любов Васильєва), Михайло Алейніков і Ксенія Маслов (педагоги – Ольга Сурженко і Віктор Майстренко).
Особливістю є також виконання творів у дуетах учнів із вчителями, що не лише показує педагогічні можливості такого процесу, але й свідчить про передачу досвіду та підтримку починань юних музикантів. Дуети виступили у складі учнів і педагогів: Валерія Павлова і Тетяна Нецвітай, Марк Заздравних та Любов Васильєва, з Наталією Пашковою виступили в парі Каміла Шевченко, Арсеній Барінов, Аріна Кирнос; Анастасія Блінцова і Ксенія Сліпченко (концертмейстер – Дар’я Шепелева), Іван Кошаренко і Максим Плющенко, Кирило Співачевський та Ірина Бурик, Софія Мокра та Віталій Данилов.
Фестиваль пройшов у дружній і натхненній атмосфері, що підсилило також те, що адміністрація школи відзначила всіх учасників грамотами і дипломами на церемонії після концерту. Захід традиційно підготувала і провела Марина Костромицька.

Оксана Стогній, к. філол. н.