«У царстві ритмів та мелодій»: у ДМШ № 5 відбувся «Парад ансамблів»

11 Бер

Метою параду є об’єднання всіх учасників дійства навколо музики з дорогоцінним натхненням і неодмінною дисципліною. Для глядачів такий захід – це спосіб подивитися по-новому на звичні музичні твори та на гру маленьких артистів, адже у колективному виконанні все звучить інакше – жвавіше, голосніше, насиченіше…

Концерт підготувала і провела Марина Костромицька. Відкрив вечір ансамбль народних інструментів «Веселий диліжанс» (керівник – Лідія Алейнікова, концертмейстери – Дар’я Шепелева та Віктор Майстренко), що, невимушено і з натхненням зіграв «Польку – жарт» Тамаріна.
У програмі виступили такі інструментальні колективи: два гітарні ансамблі: «Фламенко» (керівник – Ольга Савенко) та ансамбль під керівництвом Амалії Мартем’янової та Станіслава Світличного, ансамбль баяністів «Беллоуз бенд» (керівник – Максим Плющенко), ансамбль бандуристів «Вишиванка» (педагог – Аліна Черниш, концертмейстер – Ксенія Цурбельова), ансамбль віолончелістів (керівник Алла Діанова, концертмейстер – Людмила Токарчук), ансамбль саксофоністів (керівник – Ірина Шелюк, керівник – Ольга Возіянова), а також інструментальний ансамбль «Елегія» (керівники – Альона Пицан та Олександр Масло), у виконанні яких прозвучали відомі народні та класичні мелодії. Наймолодші учасники, які роблять перші кроки в музиці, виступили у складі шумового оркестру (керівник – Наталія Шепеленко, концертмейстер – Ірина Бурик).

У програмі взяли участь і вокальні колективи: фольклорний ансамбль «Барвінок» (керівник – Оксана Гамалій), вокальний ансамбль під керівництвом Валерії Галицької, концертмейстер – Ірина Бурик та вокальний ансамбль «Унісон» (керівник – Олена Зеленська, концертмейстери – Наталія Слепцова та Людмила Діамант).
Варто відзначити звучання фортепіанних дуетів учнів разом з їхніми педагогами: Марини Гаркуші та Ірини Пінчук, Івана Кошаренка та Любові Васильєвої, Валерії Павлової і Тетяни Нецвітай, з Ольгою Сурженко в дуетах виступили Ксенія Масло та Поліна Леснікова. Зіграв і фортепіанний квартет у складі Матвія Родіна, Ярослава Гавриша та їхніх педагогів Наталії Слепцової та Ірини Пінчук. Для слухачів також виступив дует акордеоністів у складі Олександра Окунева та Марка Ряполова (керівник – Максим Плющенко).

Урочисте завершення параду ознаменував виступ ансамбля скрипалів (керівник – Наталія Амстибовська, концертмейстер – Аліна Тимощук). Юна чтиця Марія Скородинська під музику ансамблю виступила з літературною композицією «Говорить Україна» (педагог – Марина Костромицька), а також прозвучала пісня «Місто надій» композитора Миколи Стецюна, присвячена Харкову.

Захід пройшов насичено і різноманітно, учні показали свої вміння у колективній роботі, педагоги підтримували своїх вихованців, батьки уважно слухали і раділи успіхам своїх дітей. До зустрічі наступного року на «Параді ансамблів»!

 

Оксана Стогній, к.філол.н.