Майстер-класи видатних музикантів для учнів на базі ДМШ

06 Кві

24 березня у великій залі ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова впродовж цілого дня проходили майстер-класи з музики в рамках «Kharkiv Music Fest». Місія фестивалю полягає в тому, щоб зробити класичну музику максимально відкритою до слухача. Концерти зі справжніми світовими зірками класичної музики, лекції та майстер-класи, зустрічі з видатними особистостями – кожен може знайти щось цікаве для себе протягом кількох весняних тижнів фестивалю.

Майстер-класи у зазначений день провели відомі музиканти з різних країн – з Австрії Марія Бедер-Кубіцек (скрипка), з Німеччини Володя Микитка (альт) та Хрістіне Хрістіанус (скрипка), з Польщі Агата Шимчевська (скрипка), з Чехії Вацлав Дворжак (скрипка), з Грузії Натія Мдінарадзе, а також визнані вітчизняні майстри: Мирослава Которович (скрипка) та Анна Кузіна (віолончель).

ДМШ №5 на заході представив юний скрипаль Дмитро Тимохін (викладач – О. Пицан, концертмейстер – А. Борінова) з програмою: Ф. Зейц, концерт №3, ч. 1. Мирослава Которович розібрала плюси на мінуси виступу Дмитра, висловила ряд слушних порад, які тут же були втілені у життя. Таким чином, подібний формат справді сприяє обміну досвідом, комунікації між майстрами та учнями, підвищенню рівня гри та робить музику ближчою до кожного з нас. До нових зустрічей у рамках фестивалю!

Оксана Стогній, к.філол.н.