Міжнародний конкурс «Арт-домінанта» у стінах ДМШ №5

11 Кві

На початку квітня в Харкові відбувся VII Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта». 5-денний творчий проект пройшов на таких майданчиках міста, як ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, ХОПДЮТ, ХНУМ ім. І.П. Котляревського, Харківська обласна філармонія та ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова. Знаково те, що саме на базі нашої школи відбулася значна частина заходів у рамках конкурсу.

Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта», що стартував у 2013 році, нині є одним з найбільших та найавторитетніших музичних форумів виконавців. Мета заходу – популяризація, поширення та вдосконалення різних виконавських шкіл академічного народно-інструментального мистецтва. Він щорічно проводиться Харківським обласним відділенням Національної всеукраїнської музичної спілки за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту

культури Харківської міської ради та Державного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв України.

Конкурс проходить у різних номінаціях і вікових категоріях та охоплює усі щаблі музичної освіти – від учнів і викладачів шкіл естетичного виховання до студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації.

Особливістю конкурсу є те, що його оцінює професійне міжнародне журі, доскладу якого входять провідні фахівці з України, Білорусі, Литви, Молдови, Польщі, Франції, серед яких: народні та заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтв України, заслужені працівники культури України, члени та керівники творчих спілок, керівники та учасники знаних творчих колективів, відомі музиканти, композитори, диригенти, лауреати міжнародних конкурсів, концертні виконавці – солісти філармоній та концертних організацій, провід
ні педагоги України та зарубіжжя.

 

Цьогоріч лауреатами конкурсу від ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова стали такі учні та колективи: Ярослава Косілова та ансамбль гітаристів «Фламенко» (викладач – О. Савенко), Михайло Алейніков (соло, викладач – В. Майстренко), дует Михайла Алейнікова та Ксенії Масло (викладачі – В. Майстренко, О. Сурженко) посіли почесні 1 місця і були відзначені головою журі Володимиром Ігоровичем Доценком як талановиті та майстерні виконавці. Олександр Брюханов (керівник – А. Черниш, концертмейстер – О. Возіянова) та ансамбль «Вишиванка» (керівник – А. Черниш, концертмейстер – К. Цурбельова) отримали 2 місця. 3 місце мають дуети «Мотус» у складі Максима Плющенка та Івана Кошаренка та «Брати Федорови» (викладач – В. Майстренко). Дипломантами стали Іван Кошаренко та Олександр Паращенко (викладач – М. Плющенко), Артем Головаш (викладач – С. Світличний) та Олена Доскач. Дипломи учасника отримали Гліб Лобанов та Єлизавета Мутазаккі. Вітаємо лауреатів і бажаємо їм примноження успіхів!

Оксана Стогній, к.філол.н.