Великий звітний концерт ДМШ№5 у ХНАТОБі «Хай живе надія!»

27 Кві

19 квітня на великій сцені Харківського національного академічного театру опери та балету відбувся масштабний звітний концерт Дитячої музичної школи №5 ім. Римського-Корсакова в рамках культурного проекту «Молоді й талановиті». Школа представила свої найбільші здобутки за рік роботи. Високий рівень підтвердила співпраця з Симфонічним оркестром ХНАТОБу ім. М.В.Лисенка, диригент – заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко. А ведучим уже традиційно для знаменних подій ДМШ був запрошений заслужений діяч мистецтв України Михайло Крамаренко.
Гостями дійства стали народний депутат України Анатолій Петрович Денисенко та голова адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради Ганна Олександрівна Головчанська, які відзначили, що з такими талановитими дітьми нас чекає велике майбутнє. Директор О.І.Масло та викладачі школи О.І.Зеленська, І.М.Іванців, І.О.Пінчук, М.Ю.Плющенко, В.П.Решетнікова, А.В.Черниш були відзначені грамотами та цінними подарунками народного депутата України за самовіддану педагогічну роботу, формування духовних цінностей молодого покоління, участь у суспільно-культурному житті міста.
Насичена програма концерту складалася з понад тридцяти кращих номерів, підготовлених учнями та педагогами школи у вокальних та інструментальних жанрах.

Концерт складався з понад тридцяти кращих номерів, підготовлених учнями та педагогами школи у вокальних та інструментальних жанрах за насиченим та гармонійно продуманим сценарієм Марини Костромицької.

У першій частині з оркестром виступили Богдан Шеметов (викладач – А.Дзялік), Андрій Ряполов (викладач – А.Діанова), Лідія Педан (викладач – О.Сурженко), Майя Білецька (викладач – О.Зеленська), Дмитро Тимохін та Надія Рудіч (викладачі – Н.Амстибовська та О.Піцан), Софія Мокра (викладач – В.Данілов), Єва Безсонова (викладач – Л.Кабанець), Ксенія Масло (викладач – О.Сурженко), Михайло Алейніков (викладач – В.Майстренко), Олександр Пільо (викладач – О.Бехбудов). У програмі пролунали класичні твори для фортепіано, віолончелі, скрипки, баяну, ксилофону, а також вокальні оперні номери. Відчувалися невимушеність та високий рівень юних музикантів, які мали за честь виступ з професійним оркестром.
Першу частину від другої відділила інтерактивна виставка художніх робіт учнів школи. На великому екрані глядачі мали змогу роздивитися кращі картини, які вже були відзначені на конкурсах, представлені у галереї ДМШ та презентовані на шкільних аукціонах. Це перше включення візуально оформлених досягнень художнього відділу на звітному концерті школи.
Друга частина складалася переважно з ансамблевих, хорових та оркестрових номерів, хоча також прозвучали тут також два інструментальні номери – Я. Косілової (викладач – О.Савенко) та А.Пастушиної (викладач – Є.Биховська, концертмейстер – А.Борінова) і сольні вокальні номери В.Сидорчук та А.Дмітрікової (викладач – О.Зеленська).
У ході концерту виступили різні інструментальні ансамблі: ансамбль народних інструментів «Веселий диліжанс» (керівник – Л.Алейнікова, концертмейстери – Д.Шепелєва та В.Майстренко), ансамбль скрипалів «Кантабілє» (керівник – Н.Амстибовська, концертмейстер – А.Тимощук), ансамбль гітаристів «Фламенко» (керівник – О.Савенко), ансамбль баяністів «Беллоуз-бенд» (керівник – М.Плющенко), ансамбль віолончелістів (керівник – А.Діанова, концертмейстер – Л.Токарчук), ансамбль народних інструментів «Вишиванка» (керівник – А.Черниш, концертмейстер – Ксенія Цурбельова), інструментальний ансамбль «Елегія» (керівники – О.Піцан та О.Масло, концертмейстери – А.Борінова та С.Теренько), ансамбль гітаристів «Rasgueado» (керівники: С.Світличний і А.Мартем’янова), ансамбль саксофоністів (керівник – І.Шелюк, концертмейстер – О.Возіянова) та вокальний фольклорний ансамбль «Барвінок».
Під керівництвом В.Решетнікової виступили два хорові колективи: хор хлопчиків «Корсаков-бенд» та хор учнів молодших класів (концертмейстер – М.Каменєва), під керівництвом О.Зеленської виступив хор старших класів (концертмейстер – Н. Слепцова). Кілька творів, у тому числі сучасних, зіграв духовий оркестр під головуванням І.М.Юркевича, диригенти – І.М.Юревич та І.І.Юркевич, чия авторська композиція дебютувала на цьому концерті. Навіть наймолодші учні змогли виступити на великій сцені – у складі шумового оркестру (керівник – Н.Шепеленко, концертмейстер – І.Бурік).
Варто зазначити, що така кількість і висока якість ансамблів, хорів, оркестрів школи свідчить про педагогічні успіхи колективу в залученні учнів до різноманітних форм групового виконання музичних творів.
Фіналом заходу стало спільне виконання пісні «Хай живе надія» зведеним хором школи. Цей номер засвідчив єдність, співпрацю, взаєморозуміння всього творчого колективу і подарував глядачам чудовий настрій і віру в краще. До нових зустрічей!

Оксана Стогній, к.філол.н.