Успіхи учнів ДМШ №5 на квітневих мистецьких конкурсах

27 Кві

На Обласному конкурсі учнівських дуетів мистецьких шкіл «Весняний вернісаж», що відбувся 6-7 квітня серед 206-и дуетів з Харкова та області виступили й представники від ДМШ №5. 20 квітня у Харківській філармонії відбувся Гала-концерт та урочисте нагородження переможців. Аж 5 колективів, що складалися з учнів школи, були відзначені на конкурсі, а саме: І місце отримали дуети: Аріна Рибак та Михайло Ряполов (викладач – А.Діанова), Ксенія Масло та Михайло Алейніков (викладачі – В.Майстренко, О.Сурженко), Олександр Пільо та Євгенія Черкашина (викладач – О.Бехбудов) – спільний дует учнів ДМШ №14 та ДМШ №5 ім. М.Римського-Корсакова. Друге місце посів дует баяністів «Брати Федорови» (викладач – В.Майстренко). На ІІІ місці опинився дует гітаристів у складі Ярослави Косілової та Тимура Нурієва (викладач – О.Савенко). Дипломом був також відзначений вокальний дует Марії Константинової та Кирила Співачевського (викладач – В.Галицька).
Наші колективи також були відзначені за межами міста. Лауреатом І ступеня на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі» став оркестр духових інструментів ДМШ №5 під керівництвом І.І.Юркевича.
13-14 квітня у Харкові на базі Харківського національного університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба пройшов Міжнародний конкурс-фестиваль хореографічного та вокального мистецтва «Україна збирає друзів». Учениця ДМШ №5 Марія Голубова здобула ІІ місце в номінації «академічний вокал» (викладач – С.О.Жданова, концертмейстер – І.О.Пінчук).
На ІІІ Всеукраїнському відкритому конкурсі піаністів ім. С.С.Прокоф’єва були відзначені учениця школи Поліна Беженська як лауреат ІІ ступеню в номінації «фортепіано, естрадна програма» та її педагог Л.М.Ємельянова. За великий внесок у професійну музичну освіту та високий рівень підготовки фіналістів було нагороджено ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова.
На Відкритому конкурсі з сольфеджіо для учнів шкіл естетичного виховання м.Харкова «Пізнай себе» дві учениці ДМШ №5 посіли призові місця, а саме: Анна Кирильчук та Карина Астахова. Також була відзначена їхня педагог А.В.Ковтуненко.
Вітаємо наших учнів та їхніх викладачів зі значними здобутками та зичимо їм наснаги і постійного творчого розвитку!