Музика – найкраще привітання

01 Січ

23 грудня у стінах великої зали ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова відбувся святковий новорічний концерт. Наші юні таланти привітали глядачів своєю майстерною грою та співом. 

Не секрет, що музика передає безліч емоцій та може викликати найнеочікуваніші почуття в серці кожної людини. Ця здатність музики особливо відчувається у новорічні свята, коли проста, проте дуже знайома мелодія з легкістю повертає нас у дитинство та нагадує, що попереду на нас чекає дивовижний світ можливостей. І хто, як не діти, спроможні передати всю багатогранність музики. Так на сцені великої зали ДМШ №5 наші учні привітали глядачів своєю грою і співом, а незмінна ведуча заходів школи Марина Костромицька розповіла про традиції святкування Нового року у різних країнах та провела невеличку вікторину. 

Концерт розпочався з композиції  “Новорічне привітання” від ансамблю бандуристів “Червоне намисто” (клас Марії Демченко). Після цього естафету колективного музикування перейняли: ансамбль народних інструментів “Веселий диліжанс” (клас Лідії Алейнікової), інструментальне тріо у складі Сергія Теренько, Дениса Чумака та Антона Донде (концертмейстер – Ганна Ревуцька), дует у складі Дарії Кареліної та Максима Медведєва (клас Кирила Тимофеєва. Концертмейстер – Дарья Шепелєва), інструментальний ансамбль “Гармонія” (клас Євгенії Биховської та Алли Діанової. Концертмейстер – Ганна Ревуцька), ансамбль баяністів “Беллоуз-бенд” (клас Максима Плющенко), ансамблі віолончелістів старших та молодших класів (клас Алли Діанової. Концертмейстер – Ганна Ревуцька), ансамбль бандуристів “Оксамит” (керівники – Віра Устименко та Марія Демченко).

Цього разу глядачі також змогли почути виступи Руслана та Діани Євсеєнко (клас Людмили Черкашиної. Концертмейстер – Олена Омельченко), Ксенії Оніщенко (клас Любові Васильєвої), Марії Боченкової (клас Дарії Шепелєвої), Ангеліни Коробковської (клас Ольги Сурженко), Гліба Трача (клас Віктора Майстренко), Любові Шевцової (клас Олени Дяченко. Концертмейстер – Ольга Возіянова), Богдана Шметова (клас Алли Дзялик).

Завершив концерт виступ інструментального ансамбля “Елегія” (керівники Олександр Масло та Олена Піцан. Концертмейстер – Анастасія Борінова). Цей фінальний акорд не залишив байдужим нікого з глядачів та наповнив стіни великої зали грайливим святковим настроєм.

Ми щиро вітаємо вас зі святами та бажаємо міцного здоров’я, натхнення, творчості та успіхів у навчанні.

Катерина Таманцева