Успіхи школи у квітні

05 Тра

Хочеться відзначити активність та результативність роботи учнів ДМШ № 5 у квітні цього року. Навчальний процес продовжується і дає вагомі плоди. Підтвердженням тому – перемоги у багатьох конкурсах різних рівнів. Всі вони цього місяця проходили дистанційно – у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Так, на ІХ Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментів «Арт-Домінанта», що відбувся 5 квітня в Харкові, у грі на народних інструментах лауреатом ІІ ступеня стала Олена Вітренко (викладач – К.Сліпченко, концертмейстер – Д.Шепелєва).

На харківському Відкритому конкурсі академічного мистецтва «Art Freedom» (10.04.2021) в інструментальному жанрі (фортепіано) І місце отримала Софія Мокра (викладач – Л.Костерецька), ІІІ місце – Іван Приходько (викладач – Л.Васильєва), дипломантом стала Мілана Капленко (викладач – Л.Костерецька). У номінації «вокал» ІІІ місце у Владислави Соляник (викладач – В.Перепелиця, концертмейстер – І.Бурік), ІІ місце у Дар’ї Кривоносенко, а призом «Надія» відзначена учасниця Вікторія Жданова (викладач – С.Жданова, концертмейстер – І.Пінчук).

На Міжнародному онлайн-конкурсі образотворчого мистецтва «Мій дім – мій світ», що пройшов у столиці Болгарії – місті Софія 14 квітня, Богдана Фененко отримала гран-прі, І місце у Вероніки Лобканової, а ІІ – у Маргарити Рогожнікової (викладач – У.Тредіт).

Учні художнього відділення школи Яна Кривошаєва, Вероніка Лобканова, Маріанна Світлична та Віра Стреляна (викладач – У.Тредіт) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Noosphere space art challenge», що відбувся у м. Дніпро 12 квітня.

Учениця Злата Сєркова (викладач – М.Демченко, концертмейстер – Я.Левандовська) посіла перші місця в номінації «народні інструменти» в таких змаганнях: на Miжнародному конкурсі виконавцiв на народних iнструментах  «Музика душі» (м. Москва) та на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Златограй» (м. Миколаїв).

На Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Музичні акварелі» у грі на народних інструментах ІІІ місце отримала Альбіна Дудникова, а дипломантом стала Маргарита Саник (викладач – А.Аулова, концертмейстер – Д.Шепелєва). Також Альбіна стала дипломантом на Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах (Харків, 11 квітня).

На І Міжнародному багатожанровому конкурсі-фестивалі «Водограй», що відбувся у м. Мелітополь, у номінації «народні інструменти» лауреатами ІІІ премії стали Маргарита Саник та Альбіна Дудникова (викладач – А.Аулова, концертмейстер – Д.Шепелєва), а також тріо «Кришталь» (викладачі – А.Аулова, Д.Шепелєва та К.Цурбельова).

На Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Grandfest» (м. Київ) учні художнього відділення (викладач – І.Іванців) отримали високі відзнаки: у Віолетти Мечік, Валерії Кришталь та Ксенії Комісаренко І, ІІ і ІІІ місце відповідно. Також учениця Марія Скородинська на цьому конкурсі отримала результати одразу в двох номінаціях: ІІ місце у грі на народних інструментах (викладач – Н.Амстибовська, концертмейстер – М.Колесник) та ІІІ місце у жанрі «сценічна мова» (викладач – М.Костромицька).

На Першому міжнародному фестивалі-конкурсі «Star line performes», що відбувся у м. Замосць (Польща), лауреатом ІІ премії у вокальному жанрі стала Владислава Соляник (викладач – В.Перепелиця, концертмейстер – І.Бурік), а у грі на фортепіано – Мілана Капленко (викладач – Л.Костерецька).

На Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Фаворити української сцени», що пройшов у Полтаві 17 квітня, в номінації «фортепіано» ІІ місце отримала Мілана Капленко, учениця педагога Л.Костерецької.