Успіхи ДМШ № 5 імені Римського-Корсакова

20 Бер

Наші учні та педагоги були гостями в концертній програмі-нагородженні 17-го Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Харків – місто добрих надій», що відбулася 29 лютого у Харківському художньому музеї за підтримки Харківської філармонії.

На заході виступили Марія Таран і Єва Величко (педагог – Олена Зеленська, концертмейстер Марія Колесник), Володимир Гаврилюк (педагог – Олена Зеленська, концертмейстер – Наталія Слєпцова), Олександра Кононова (викладач – Любов Васильєва), фортепіанний дует у складі Поліни Беженської та Анни Ярош (викладач – Лариса Ємельянова), з виконанням художнього читання виступила Марія Скородинська (педагог – Марина Костромицька). Кульмінаційним моментом стало виконання ансамблем «Cantabile» (керівник – Наталія Амстибовська, концертмейстер – Ірина Бурік, викладачі: Сергій Теренько – альт, Максим Плющенко – баян) та викладачем Валерією Галицькою пісні Миколи Стецюна, що так і називалася «Харків – місто добрих надій».

В рамках фестивалю 1 березня відбулося нагородження художників, які змогли передати пензлем красу народного співу на виставці творів учасників конкурсу «Малюємо українські пісні». Ними стали Ксенія Комісаренко (у номінації «Журі аплодує», викладач – Ірина Іванців), дипломом лауреата було відзначено Володимира Шляхова (нагороджено 10 березня у Харківській обласній філармонії, викладач – Анастасія Шляхова).

На інтернет-конкурсі «Зірка», що відбувся у Словакії, учні школи посіли перше місце: Циркіна Єлизавета і Ніхат Хаммедов (викладач – Наталія Пашкова) та Кирило Гладкий (викладач – Олексій Ходінов), з чим ми їх сердечно вітаємо!

Нещодавно молодший хор ДМШ № 5 імені Римського-Корсакова посів ІІ місце в Регіональному фестивалі-конкурсі «Зірковий дощ», керівник – Вікторія Решетнікова, концертмейстер – Марія Каменєва, що також варто з радістю відзначити!

Учень нашої школи Богдан Шеметов брав участь у концерті переможців «5th International Stage4Kids Festival», м.Гамбург (Німеччина), в якості спеціального гостя. У фестивалі брали участь 70 дітей з 16-и країн. В якості спеціальних призів, які отримали найкращі виконавці, були запрошення на різноманітні конкурси та фестивалі. Так, Богдан був відзначений запрошенням на «Klassiek op’t Amstervekd», м.Амстердам (Нідерланди).

Ще один учень школи Іван Кошаренко 29 лютого серед інших артистів, у тому числі заслужених, брав участь у благодійному проекті на підтримку дітей з невиліковними хворобами, що відбувся у Харківській обласній філармонії за ініціативи Європейської організації з вивчення рідкісних (орфанних) захворювань.
Радіємо успіхам і досягненням, пишаємось нашими учнями!

Оксана Стогній, к.філол.н.