Парад ансамблів – 2020: «У царстві ритмів і мелодій»

23 Бер

Традиційно вже вчетверте на початку весни наша школа проводить свято колективного звучання – парад ансамблів. Захід збирає виконавців та дає їм можливість попрацювати разом, вийти за рамки звичного музичного укладу та дисциплінує у виконанні. Адже слово «ансамбль» у перекладі з французької означає «разом».

Ансамблі бувають невеликі (дуети, тріо) та великі, які можуть включати майже необмежену кількість учасників. У наших концертних програмах були представлені обидва варіанти. Оскільки номерів було доволі багато, то відбулося цілих два концерти – 5 і 12 березня у Великій залі ДМШ.
У перший вечір було представлено більше великих колективів, а саме прозвучали музичні композиції у виконанні ансамблю народних інструментів «Веселий диліжанс» (керівник – Лідія Алейнікова, концертмейстери – Дар’я Шепелєва та Віктор Майстренко), ансамблю гітаристів «Rasgueado» (керівники – Амалія Мартем’янова та Станіслав Світличний), інструментальний ансамбль молодших класів (керівники – Євгенія Биховська та Алла Діанова, концертмейстер – Анна Ревуцька), ансамблю скрипалів «Cantabile» (керівник – Наталія Амстибовська, концертмейстер – Ірина Бурік), ансамблю бандуристів «Вишиванка» (керівник – Віра Устименко), ансамблю баяністів «Беллоуз-бенд» (керівник – Максим Плющенко), ансамблю віолончелістів (керівник – Алла Діанова, концертмейстер – Людмила Токарчук).

Окрім колективного виконання, було також представлено багато номерів у виконанні двох або трьох учасників, а саме дует домристів у складі Любові Шевцової та Світлани Федорової (керівники: Ксенія Цурбельова та Ксенія Сліпченко, концертмейстер – Ольга Возіянова), дует гітаристів у складі Ярослави Косілової та Тимура Нурієва (керівник – Ольга Савенко), дуети баяністів у складі Михайла Алейнікова та Віктора Майстренка і «Мотус» у складі Івана Кошаренка та Максима Плющенка, а також інструментальне тріо «Кришталь» у складі Дар’ї Сиверчук, Любові Шевцової та Анни Чумак (керівники: Ксенія Цурбельова, Анна Аулова та Дар’я Шепелєва) та тріо у складі братів Федорових і Віктора Майстренка.

Другий вечір циклу був більш камерним, у ньому виступили передусім невеликі колективи: Марія Константинова (педагог – Валерія Галицька, концертмейстер – Ірина Бурік) у супроводі інструментального тріо у складі Наталії Амстибовської та учениць Богдани Горбенко й Аделіни Попової, фортепіанні дуети у складі Серафіми Сердакової та Наталії Пашкової, Ксенії Писаренко та Ірини Пінчук, Дар’ї Сушкової та Ірини Пінчук, Катерини Жидкової та Ольги Сурженко, Єлизавети і Катерини Єльникових (клас викладача Наталії Пашкової), Мар’яни Чубінідзе та Анни Філатової (клас викладача Валентини Проскурякової), Нестора Обоїмова та Ірини Пінчук, Ніхата Хамедова та Єлизавети Циркіної (клас викладача Наталії Пашкової), Марини Гаркуші та Ірини Пінчук, Марії Гулевської та Лідії Педан (клас викладача Ольги Сурженко), Поліни Беженської та Анни Ярош (клас викладача Лариси Ємельянової), Івана Кошаренка та Любові Васильєвої, Катерини Бондаренко та Лариси Ємельянової, Лідії Педан та Ольги Сурженко, Ксенії Масло та Анни Ревуцької (клас викладача Ольги Сурженко), Софії Клементьєвої та Любові Васильєвої.

У другому заході проекту «Парад ансамблів» також взяли участь великі колективи: інструментальний ансамбль «Сantabile» (керівник – Наталія Амстибовська, концертмейстер – Ірина Бурік), шумовий оркестр у складі наймолодших учнів під керівництвом Наталії Шепеленко (концертмейстер – Ірина Бурік), а також інструментальний ансамбль «Елегія», у чиєму виконанні прозвучав «Марш Радецького» Йогана Штрауса – візитівка Віденської філармонії, яку буквально підхопив і підтримав зал довгими та гучними оплесками! Загалом у концертній програмі проекту пролунали твори класичної, сучасної та народної музики.

Таким був цьогорічний творчий проект ДМШ № 5 «Парад ансамблів», що мав назву «В царстві ритмів і мелодій». Сценарій підготували Лідії Алейнікова та Марина Костромицька. Два насичені вечора надовго запам’ятаються нашим глядачам і слухачам! Провела концерти незмінна ведуча шкільних заходів Марина Костромицька. До нових зустрічей!

Оксана Стогній, к.філол.н