Результати конкурсу «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ!», «Ніч музеїв» та концерт «Музичний калейдоскоп»

30 Тра

5 травня 2019 року завершився ІV відкритий фестиваль-конкурс «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ!». Кульмінаційною подією стало його закритття. Пройшла церемонія нагородження переможців у двох номінаціях «інструментальне виконавство» та «вокальне виконавство». Вручались не лише лауреатські дипломи, але й сертифікати фестивалю на концертні виступи на престижних сценічних майданчиках Харкова. Відбувся великий гала-концерт.
Серед представників ДМШ №5 лауреатом першого ступеня став Яценко Олександр (саксофон, викладач – І.Шелюк, концертмейстер – О.Возіянова), лауреатом другого ступеня було визнано ансамбль саксофоністів «GOLD BAND» у складі Верстюк Софії, Шелест Софії, Каспарової Жанни, Яценка Олександра (керівник – І.Шелюк, концертмейстер – О.Возіянова). Дипломантом став Родін Матвій, диплом учасника отримала Чайкова Катерина (викладач – Н.Слєпцова).
Через кілька днів, 18 травня у Харківському художньому музеї була представлена різноманітна програма до міжнародної акції «Ніч музеїв». Прикметно, що крім екскурсії та майстер-класів до неї увійшли виступи музикантів та вокалістів: в рамках арт-проекту «Натхнення»» було проведено концерт «Музичний калейдоскоп».
У концерті-зустрічі виступили учасники фестивалю-конкурсу «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ». В концерті взяли участь також учні ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова, зокрема, ансамбль гітаристів «Фламенко» (керівник – О.Савенко). Виступив також випускник нашої школи Тигран Сагателян, нині – студент ХМУ ім. Б. Лятошинского.

Оксана Стогній, к.філол.н.