Плани та перспективи: у ДМШ відбулась вереснева педрада

26 Вер

19 вересня у Великій залі ДМШ №5 імені Римського-Корсакова відбулася традиційна вереснева педагогічна рада. Важливі та нагальні питання – задачі педагогічного колективу, навантаження, організаційні моменти – знайшли своє відображення в доповідях Олександра Івановича Масло, Лідії Вікторівни Алейнікової та Анастасії Василівни Шляхової. Атмосфера колективу була взаємно доброзичливою на налаштовувала на конструктивний діалог.
В ході ради директором були прояснені особливості розвитку мистецької освіти на найближчий період. Метою наразі стає розвиток різноманітних компетентностей учнів. Освітні програми можуть бути адаптовані під потреби конкретного закладу: розробляються наскрізні програми на базі типових освітніх програм. Для реалізації законодавчо закріпленого права мистецьких шкіл на академічну та організаційну автономію, було внесено рекомендацію керівникам мистецьких шкіл спільно з педрадою спланувати освітню діяльність для учнів, які з 1 вересня зараховані на навчання до мистецьких шкіл на перший рік навчання, згідно вимог чинного законодавства. Також було наголошено на необхідності використання державної мови в комунікації, а особливо, в питаннях документообігу.
Порадував цьогорічний набір: 114 учнів вступили до ДМШ № 5 і було введено конкурс! Зараз є кілька відкритих вакансій – на баян, акордеон і скрипку по 2 місця. І тепер на всіх нас чекає насичений і цікавий навчальний рік. Щомісячно плануються масштабні концертні заходи, такі, як свято першокласника, «Народні візерунки», «Шкільна філармонія», звітні концерти та ін., а також участь у численних конкурсах для учнів школи, а для викладачів – заняття з підвищення кваліфікації від Обласного методичного центру.

Оксана Стогній, к.філол.н.