Дитячий проект «Artnext»: в діалозі з камерним оркестром «Nova sinfonietta»

04 Жов

27 вересня у Великій залі ДМШ № 5 ім. Римського-Корсакова відбувся унікальний захід – проект «Artnext». В діалозі з артистами камерного оркестру «Nova sinfonietta» учні школи познайомилися з перлинами світової класичної музики.
«Nova sinfonietta» є камерним оркестром, який у 2016 р. створив харківський піаніст світового рівня Станіслав Христенко з метою об’єднання активних молодих музикантів Харкова. Цей колектив відомий низкою арт-проектів: «Artconnet» (серія концертів, в рамках якої музиканти оркестру виступають спільно з іншими музичними колективами, в тому числі з інших міст), «Arttalk» (освітній цикл, який включає в себе тематичні концерти сучасної музики різних країн з лекцією-презентацією) та власне «Artnext» (залучення талановитих школярів до музичного діалогу).
Під час концерту на базі нашої школи прозвучали мелодії для контрабасу, віолончелі, альта і скрипки у виконанні музикантів оркестру: Віктора Цьолки (К. Сен-Санс «Allegro appassionato»), Дениса Карачевцева (Дж. Соллима «Ламентація» для віолончелі соло), Надії Сафіної (Й.С. Бах «Прелюдія і Жига»), Олексія Баранова (С. Кусевицький, «Концерт для контрабаса з оркестром»), Оксани Потапової (Ж. Массне «Роздум»), Анни Макаренко (А. Арутюнян «Экспромт»).

Оксана Стогній, к.філол.н.