Перемоги учнів школи у конкурсних програмах

26 Січ

Межа 2020 – 2021 років для ДМШ № 5 імені Римського-Корсакова відзначена низкою нагород на різноманітних творчих конкурсних заходах, у яких брали участь учні школи.

Диплом лауреата ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі для учнів та студентів мистецьких закладів професійного музичного мистецтва і хореографічної майстерності «Осінній серпантин» в номінації «інструментальне виконавство» отримала Мілана Капленко (викладач – Л. Костерецька).

На Дистанційному інструментальному конкурсі юних виконавців «Maestoso Maestro» в номінації «фортепіано» лауреатом І премії стала Мілана Капленко, ІІ премії – Вероніка Сидорчук (викладач – Л. Костерецька).

На Всеукраїнському конкурсі-фестивалі сучасного музичного мистецтва «Харківські зорі. День народження» дипломом ІІ ступеня було нагороджено Вероніку Сидорчук у номінації «інструменталісти (профі, фортепіано)», викладач – Л. Костерецька.

На VІ Міжнародному конкурсі академічного учнівського та студентського музичного мистецтва «Дніпровські хвилі», що відбувся в кінці грудня у м. Дніпро, дипломом лауреата І ступеня була нагороджена Софія Мокра в номінації «інструментальний жанр: фортепіано» (викладач – Л. Костерецька). Лауреатами ІІ ступеня на цьому конкурсі стали учні педагога Л. Васильєвої Ніка Руденко та Ксенія Онищенко.

На Всеукраїнському конкурсі для учнів та студентів мистецьких закладів професійного музичного мистецтва і хореографічної майстерності «Мелодії сцени», що також відбувся у Дніпрі, лауреатом ІІ ступеня в номінації «інструментальне виконання» стала Мілана Капленко (викладач – Л. Костерецька).

На Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавської майстерності та гри на народних інструментах «Барви Полтави – 2020» дует баяністів «Брати Федорови» у складі Олексія та Артема Федорових (викладач – В. Майстренко) отримав диплом ІІІ ступеня. Федорова Свєтослава (домра) Диплом ІІІ ступеня. (викл.К.Сліпченко, конц.Д.Шепелєва).

На ІІІ Відкритому конкурсі театрально-сценічного мистецтва малих форм «Лети» учні школи отримали значні успіхи: І місце посіла Марія Скородинська (викладач – М. Костромицька), ІІ і ІІІ місця відповідно у учнів М. Крамаренка Міланії Шостак і Анастасії Осипчук, а Єва Величко (викладач – М. Костромицька) стала дипломантом.

На Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі «Формат.ua». лауреатами І премії стали Дарина Ярцева, Олександра Кочедикова і Діана Таможнікова, лауреатом ІІ премії – Марія Дернова (викладач – М. Демченко, концертмейстер – Я. Левандовська). Учениця Дарина Ярцева також стала лауреатом І премії на Всеукраїнському відкритому конкурсі ім. Г. Жуковського та Всеукраїнському фестивалі-конкурсі гри на народних інструментах «Барви Полтави».

Бажаємо нашим учням подальших успіхів!

Оксана Стогній, к.філол.н.