Музика – універсальна мова, що не потребує перекладу

12 Гру

26 листопада у великій залі ДМШ №5  відбувся другий концерт з циклу “Музичний вернісаж”, у якому взяли участь юні виконавці у різних жанрах. І хоча програма концерту була невеликою за обсягом – талант та артистизм наших учнів нікого не залишив байдужим.

Опанування музичних інструментів – це складна наука, яка потребує сумлінності і максимальної концентрації. Але реакція публіки та аплодисменти доводять, що години занять і репетицій не пройшли даремно. Тож хочемо виділити виступи та майстерне виконання Злати Серкової, Маргарити Світлицької, Діани Томожнікової та Варвари Черневої (бандура, клас Марії Демченко. Концертмейстер – Яна Левандовська), Дениса Белянінова (валторна, клас Костянтина Моторного. Концертмейстер – Людмила Костерецька), Володимира Кіма, Івасишиної Катерини, Варвари Орлової та Ярослава Шамрая (флейта, клас Вікторії Растаргуєвої. Концертмейстер – Яна Левандовська), Льва Консурова (акордеон, клас Віктора Майстренко), Данила Сало (флейта, клас Тетяни Кравченко. Концертмейстер – Яна Левандовська), Алексію Стрибіж (фортепіано, клас Наталії Пашкової), Марії Плотникової та Георгія Гончаренко (фортепіано, клас Лариси Ємельянової), Івана Приходько (фортепіано, клас Любові Васильєвої), Мілани Капленко та Вікторії Качинської (фортепіано, клас Людмили Костерецької), Маргарити Рогожнікової з композицією П. Чайковського “Мазурка” (фортепіано, клас Наталії Слєпцової), Марії Сидоренко (фортепіано, клас Алли Дзялик), Лідії Крупської та Лідії Педан (фортепіано, клас Ольги Сурженко).

Серафіма Сердакова виконала фортепіанну композицію Н. Смірнова “Хорошее настроение” у дуеті зі своїм викладачем Наталією Пашковою. Інший фортепіанний тандем, який пролунав в стінах великої зали – “Музичний калейдоскоп” у виконанні Ліни Шепеленко та її викладача Ольги Сурженко. 

Цього разу глядачі також змогли почути виступи наших юних вокалістів: Павла Куденко, Ангеліни Загрівої (клас Людмили Черкашиної. Концертмейстер – Олена Омельченко) та Єлизавети Житняковської (клас Олени Зеленської. Концертмейстер – Наталія Слєпцова).

Під час концерту прозвучала композиції П.Чайковського, І. С. Баха, Д. Кабалевського, М. Машковського, Т. Альбіоні, І. Шамо, Ю. Весняка, В. Классена, М. Глинки, К. Хачатуряна та ін., а також народні пісні та мелодії. Концерт підготувала та провела незмінна ведуча заходів школи Марина Костромицька.

До нових зустрічей!

Катерина Таманцева