Відділ струнно-смичкових інструментів

gallery gallery gallery gallery

У ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова діє відділ струнно-смичкових інструментів, на якому діти вчаться грати на скрипці та віолончелі. Скрипка – перший сольний інструмент з ХVІІ ст., народний за походженням. Віолончель за будовою подібна до скрипки, однак набагато більша за розміром, відома з першої половини ХVІ ст. Ці витончені інструменти ніби створенні для того, щоб викликати емоції, тож навчання на відділі базується для молодих виконавців і на пізнанні, і на пробудженні власної емоційності.

На відділі, очолюваному Аллою Костянтинівною Діановою, працює 4 викладача і 6 концертмейстерів, а також консультант, викладач ХМУ Надія Олександрівна Машина. Педагоги самі зацікавлені у своїх предметах, тож і діти тягнуться до музичної освіти. Тут навчається 51 учень, діти засвоюють науку з задоволенням, люблять виступати.

Серед останніх досягнень (за попередні півроку) можна назвати: перемоги на обласному конкурсі «Радість відкриття» (І, ІІ, два ІІІ місця, дипломант), на конкурсі «Золота скарбничка», м. Запоріжжя (І, ІІ, ІІІ місце) та інших. Учні виступають також на різноманітних заходах міста Харкова: у Харківській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці ім. К.С. Станіславського, у Палаці культури Червонозаводського району, у райвиконкомі тощо.

Діти беруть активну участь у житті рідної школи, зокрема у дитячій філармонії «Азбука творчості», в оркестрі (керівники – О.І. Масло, Г.А. Авагян), на базі ДМШ №5 діють великі та малі скрипкові та віолончельні ансамблі.

Серед цілей, які стоять перед відділом, є зацікавлення молоді музикою, зокрема, грою на струнно-смичкових інструментах, а також перемоги у конкурсах та нові вершини для юних виконавців.