Відділ музично-теоретичних дисциплін

gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery

Відділ музично-теоретичних дисциплін ДМШ №5 імені Римського-Корсакова працює над тим, щоб діти вивчали музичну грамотність – основу загальної музичної культури виконавця. Для цього на відділі працюють 5 викладачів, що навчають всіх учнів. Очолює відділ Лавриненко Наталія Іванівна.

Для кожного учня школи сольфеджіо – основний предмет, обов’язковий до вивчення. На відділі вчать музичну літературу, жанри, історії життєвого шляху відомих композиторів. Педагоги відділу стимулюють учнів слухати класику і сучасну музику, аналізувати її та розуміти. Діти мають змогу на основі отриманих знань і вмінь творити власні твори і грамотно співати сучасні пісні.

На базі відділу діє шумовий оркестр в якості додаткових занять до основної дисципліни. Зараз керує ним Шепеленко Наталія Борисівна, концертмейстер – Бурік Ірина Віталіївна. Тут представлений стандартний набір інструментів: металофони, ксилофони, ложки тощо. В оркестрі є як починаючі, так і досвідчені учні, основний склад представляють дисципліновані діти, які регулярно відвідують заняття.

Після закінчення музичної школи, в тому числі завдяки вивченню музично-теоретичних дисциплін, діти успішно вступають до музичних училищ, Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, Інституту культури, Національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та в інші спеціальні та вищі навчальні заклади.