«Шкільна філармонія»: успіхи проекту третій рік поспіль!

28 Лис

14 листопада у нашій школі відбувся творчий проект «Шкільна філармонія». Він проводиться вже втретє і цьогоріч отримав промовисту назву «В гостях у Римського-Корсакова», про що у вступному слові розповіла завуч Лідія Вікторівна Алейнікова.
Незмінна ведуча шкільних заходів Марина Михайлівна Костромицька наголосила на тому, яку значну роль грає для юного музиканта вихід на сцену. Захід включив у себе виступи ансамблів та хору, а також сольні номери, в ході яких учні змогли показати свої музичні здобутки, випробувати себе в умовах живих виступів.
Слухачі мали змогу насолодитися виступами ансамблів: «Cantabile» (керівник – Наталія Амстибовська, концертмейстер – Аліна Тимощук, педагоги: Сергій Теренько та Максим Плющенко), іструментального ансамблю «Елегія» (керівники – Олена Піцан та Олександр Масло, концертмейстер – Анастасія Борінова) та ансамблю ударних інструментів у складі Кирила Гладкого та Владислава Кузьмова (педагог – Олексій Ходінов). Хочеться також відзначити хор хлопчиків «Корсаков Бенд» (керівник – Вікторія Решетнікова, коцертмейстер – Марія Каменєва), які виконали кілька пісень сучасного композитора, який є другом нашої школи, Миколи Шуть.
Сольними виступами порадували учні у різних жанрах. Вокальні та інструментальні вміння на сцені показали Ангеліна Загрива, Діана Євсеєнко та Ксенія Аркатова (педагог – Людмила Черкашина, концертмейстер – Олена Омельченко), Надія Павленко та Софія Васковська (педагог – Ольга Петрова), Мар’яна Бабенко та Артем Федоров (педагог – Вікторія Решетнікова, концертмейстер – Марія Каменєва), Матвій Дорошин (педагог – Алла Діанова, концертмейстер – Анна Ревуцька), Арина Кочур та Назарій Кибало (педагог – Ольга Савенко), Іван Рудаков (педагог – Тетяна Нецвітай), Мілана Шостак (педагог – Вікторія Решетнікова), Дар’я Сушкова та Поліна Беженська (педагог – Лариса Ємельянова), Катерина Вязовецька (педагог – Валерія Галицька, концертмейстер – Ірина Бурік), Павло Заєць та Аріна Рибак (педагог – Алла Діанова, концертмейстер – Анна Ревуцька), Ніка Руденко (педагог – Любов Васильєва), Анна Бутирська та Арина Пастушина (педагог – Євгенія Биховська, концертмейстер – Анна Ревуцька), Лідія Педан та Ксенія Масло (педагог – Ольга Сурженко), Михайло Алейніков (педагог – Валентина Стогній), Софія Шелест (педагог – Ірина Шелюк, концертмейстер – Ольга Возіянова). Гучними оплесками були також відзначені виступи юних майстрів художнього читання Анастасії Мацегори (педагог – Михайло Крамаренко), Марії Кануник і Таї Рябченко (педагог – Марина Костромицька).
Програма видалася насиченою! У ході вечора прозвучали твори Й.-С. Баха, Ж.-Б. Вереклена, Е. Гріга, П. Сокальського, Д. Кабалевського, О. Іванова-Крамського, А. Дворжака, Ф. Шопена, В.А. Моцарта, О. Скрябіна та інших видатних композиторів, а також народні мелодії різних країн, в тому числі й українські, та популярні пісні. З натхненням та вмінням учні впоралися з поставленими завданнями та проявили творчу майстерність!

Оксана Стогній, к.філол.н.