Художня виставка ДМШ №5 «Люблю тебе, моя країно!» в ХНПУ ім. Г.С. Сковороди та нові перспективи співпраці

04 Тра

26 квітня відбулося відкриття першої виставки художнього відділу Дитячої музичної школи №5 ім. Римського-Корсакова за його 10-літню історію існування в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди. В галереї на базі ХНПУ, що являла собою скляний зал, було обладнано виставку учнів ДМШ №5. На ній були представлені роботи 65-и дітей різного віку в різних жанрах та напрямах. Глядачі заповнили залу – це були й учні, й викладачі, й студенти вишу.
Відкрив виставку директор школи Олександр Іванович Масло зі словами про успіх та радість її проведення саме у цих стінах. Було зазначено також, що виставка проводиться з метою взаємного творчого збагачення між учнями школи та студентами університету та заохочення до подальшого розвитку талановитих учнів у стінах вищого навчального заходу за художньо-дизайнерськими напрямами.

Завідувач кафедри суспільно-правових дисциплін і менеджменту освіти ХНПУ, доктор педагогічних наук, професор Анатолій Васильович Губа відзначив знаковість виставки. Він щиро підтримав ініціативу школи та запропонував розширити співпрацю у форматі проведення подальших виставок робіт учнів школи на базі вишу та організації майстер-класів педагогів університету в ДМШ №5. Також було відзначено, що професія вчителя – особлива і почесна праця, що потребує абсолютної самовіддачі, а на меті має формування нашого спільного майбутнього

Керівник художнього відділу ДМШ Ірина Михайлівна Іванців розказала про успіхи відділу, представлення робіт на міжнародних (у Китаї, Латвії, Великій Британії, Польщі, Фінляндії, Білорусі) та всеукраїнських виставках (у Києві, Полтаві, Дніпрі) та конкурсах і побажала всім учасникам натхненної праці у царині мис

тецтва.

До участі у відкритті виставки були запрошені педагоги: Н. Амстибовська, І. Бурік та М. Плющенко, що зіграли у тріо твори Й.С. Баха та учні школи І. Кошаренко та О. Паращенко, а також спільний дует баяністів М. Плющенка та І. Кошаренка «Мотус». Підготувала сценарій та провела захід М. Костромицька.

Насамкінець до слова вийшла завідувач кафедри українського декоративно-прикладного мистецтва і графіки, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Володимирівна Чєн. Вона привітала всіх учнів із досягненнями у художній сфері та відзначила талант юних художників грамотами та запрошенням до спільного пам’ятного фото. Після чого натхненні заходом глядачі лишились на виставці оглядати експозицію.

Оксана Стогній, к.філол.н.