Музика – це мова почуттів Святковий концерт на честь дня музики та дня вчителя

13 Жов

Традиційно 1 жовтня весь весь світ відзначає міжнародний день музики. Цей особливий день – не тільки зізнання в любові до музичного мистецтва, але й можливість розділити і проявити повагу до естетичних цінностей один одного. Інше, не менш значуще свято, яке випало на цю дату – день вчителя. Всесвітній день вчителя (World Teaches ‘Day) святкується більш ніж в 100 країнах світу. У цей день відзначаються заслуги вчителів і всіх працівників сфери освіти за їх неоціненний внесок у розвиток суспільства. Справжній учитель – це не просто людина, що дає знання, – це людина, що повністю віддає себе дітям.

Те, що обидві значущі для нас дати випали на один день – щасливий збіг, який ми вирішили об’єднати в один святковий концерт. 1 жовтня в великій залі ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова виступили: інструментальний ансамбль “Гармонія” в складі Дюбкова Дмитра, Вілінського Арсенія – скрипки, а також Дорошина Матвія, Зайця Павла – віолончелі (художні керівники – Алла Діанова і Євгенія Биховська. Концертмейстер – Наталія Пашкова), Графман Мая (клас Людмили Черкашиної. Концертмейстер – Олена Омельченко), Кононова Катерина з композицією А. Арутюнова “Осінь” (клас викладача Валерії Перепелиці. Концертмейстер – Ірина Бурік), Гайдукова Софія з піснею Д. Кабалевського “Артистка” (клас Людмили Черкашиної. Концертмейстер – Олена Омельченко), Костічєва Олександра (клас Людмили Черкашиної. Концертмейстер – Олена Омельченко), Соляник Владислава з композицією “Скрипка” (муз. Є. Рибкіна, сл. С. Красильник), Дюбко Дмитро (скрипка, клас Євгенії Биховської. Концертмейстер – Наталія Пашкова).

Наші учні дуже талановиті. Вони не тільки співають і грають на музичних інструментах, а й займаються сценічною мовою. Кононова Катерина і Канунік Марія прочитали вірші присвячені її величності – музиці (клас викладача Марії Костромицької).

Наступні виконавці – вокально-інструментальний ансамбль “Струмочок” – не тільки майстерно виконали композицію “Нічний кошмар” (муз. М. Збрицької, сл. О. Кічкіної), але й передали емоційний настрій твору. Скрипка – Наталія Амстібовська, баян – Максим, фортепіано – Ірина Бурік, вокал – Олеся Нудьга (художні керівники – Наталія Амстібовська і Валерія Перепелиця).

Учні ДМШ вкотре довели, що музика – це універсальна мова, що стирає всі перешкоди і бар’єри. Так в великій залі прозвучали композиції англійською: “Ah, how pleasant ’tis to love” у виконанні Дарини Улановської, “I Got Rhythm” Джорджа Гершвіна у виконанні Владислави Соляник, “Summertime” вокал – Мілена Романова, популярна американська пісня “You Will Never Know” у виконанні Марії Константинової і пісня кубинського композитора Освальдо Фарреса “Perhaps” вокал – Кирило Співачевский (клас викладача Валерії Перепелиці).

ДМШ №5 ім. Римського-Корсакова вітає всіх, хто любить музику і присвятив їй своє життя, тих, хто пише музику і дарує її людям або просто її слухає. Адже вона викликає прекрасні почуття і зачіпає душевні струни в серці кожної людини. Вітаємо викладачів музичного мистецтва і всіх наших учнів. Бажаємо вам професійних успіхів і натхнення для всіх ваших починань.