Мистецтво проти війни: пишаємося нашими учнями і викладачами

29 Кві

Мистецтво – могутня сила та міць, яка допомагає нам боротися з горем, відчаєм і страхом. Тож чекаємо на перемогу та з гордістю ділимося роботами наших талановитих учнів і розповідаємо про те, чим зараз живе наша школа.

 

У ці темні для нашого народу часи, кожен з нас став воїном і захисником своєї незалежності, свого майбутнього. А наше майбутнє – це, безумовно, наші діти. Саме на їх долю випало найважче випробування сучасності – дитинство в умовах війни. Проте, як крізь шар бетону може пробитися паросток, що тягнеться до сонячного світла, так і діти зберігають весь свій дитячій оптимізм та віру у світле майбутнє навіть у бомбосховищах або ж вдалині від рідного дому. Саме вони надихають нас на бойовий настрій, дарують посмішки на наших стомленних обличчях та підтримують наших захисників. Так на сторінках ДМШ №5 у соціальних мережах ми організували онлайн-виставку творчих робіт учнів художнього відділення – «Перемога за нами!». Виставка присвячена підтримці захисників України та призвана нагадати, що в житті завжди є місце для позитивних емоцій.

Видатний український письменник та педагог Василь Олександрович Сухомлинський стверджував, що діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості. І наш обов’язок як викладачів надати їм таку можливість навіть під час військового стану. Саме тому ми запустили проект “Мистецтво проти війни”, в якому наші учні можуть продемонструвати свій талант в онлайн-форматі. Це можуть бути пісні, гра на музичних інструментах, вірші або ж будь-який інший прояв творчого самовираження. Ми вважаємо, що дитячі голоси важливі і кожен має почути їх заклик проти війни. 

Попри війну життя у Харкові продовжує функціонувати. Як і у мирні часи, так і нині головною артерією нашого міста безумовно є метрополітен. З двадцять четвертого лютого він став прихистком і домівкою для безлічі сімей. Зараз люди будують свій побут і чекають на перемогу на кожній з його станцій. Дітям у таких умовах не позаздриш. В ці весняні дні коли так хочеться дивитись навколо та пізнавати світ вони вимушені постійно знаходитися в закритому просторі. Але навіть в таких умовах завжди є місце для добра та людяності. Щоб хоч якось відволікти юних харків’ян від сумних думок волонтери створюють спеціальні програми, розважають та проводять заняття на кожній станції нашего метрополітену. До таких самоорганізованих волонтерів приєдналася і наша викладачка художнього відділення Уляна Тредіт. Вона проводить заняття з малювання для дітей будь-якого віку та допомагає їм робити свої перші кроки у мистецтві. Ми пишаємось нашою Уляною Віталіївною, та тим що вона не просто любить свою справу, а й продовжує нести світло знання навіть у такі важкі часи.

Тож з нетерпінням чекаємо нашої перемоги, коли ми всі будемо жити під мирним небом і матимемо змогу повернутися до роботи в стінах нашої рідної ДМШ №5 та зустрітися з усіма вами. Все буде Україна! 

 

                                                    Катерина Таманцева – редактор сайту школи